Derfor er en varmepumpe en god ide

Derfor er en varmepumpe en god ide

varmepumpe 0 Comments

Et skift til en varmepumpe er ikke alene en god ide miljømæssigt, men også økonomisk. Hvor et oliefyr bruger 1 kW for hver kW energi og varme den producere, vil en varmepumpe for hver kW energi den bruger producere 3 kW. Det gør den til en miljøvenlig løsning, selvom den ikke er CO2 neutral. Det er det samme der gør det til en rigtig god økonomisk løsning. Selvom det koster en del at investere i en varmepumpe. Især en jord til vand eller en luft til vand varmepumpe, men den er betalt ind på omkring 5-6 år. og med en levealder på omkring 15-20 år og der ikke skal bruges penge på vedligeholdelse andet end rensning af et filter, er der mange penge at spare ved at skifte. Det er en god ide at få en autoriseret installatør ud før skiftet.

Perfekt til et sommerhus eller kolonihave

Alle der har en kolonihavehus af en hvis alder eller et sommerhus, frygter at åbne døren efter vinteren og se hvilke skader der kan være. En luft til luft varmepumpe som ikke alene er billig i anskaffelse, men også billig i drift kan derfor være en god ide at anskaffe sig. Det er muligt for meget få kr. at sikre sig at der er en lav varme i huset også om vinteren. Det vil betyde, at du kan undgå at der kommer fugt og fugtskader. 

Samtidig har en luft til luft varmepumpe den ekstra fordel, som de 2 andre typer ikke har. Den kan bruges som A/C anlæg om sommeren, når det bliver for varmt. 

Jord til vand og luft til vand varmepumpe

De 2 andre typer er mere ens. Her udnytter man den lille varme forskel der er i jorden eller i luften og omdanner den til varme via varmepumpen inden den sendes ud i boligen.