Et transportfirma kan være både småt og stort

18 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Hvis man skal være virkelig large med at tale om et transportfirma, så kan man jo sige, at drejer sig om alle former for transportering af noget, der skal fra et udgangspunkt til en endelig destination.

Vi udelukker dog lige den private form for transport, da man så ville ende med at kunne tale om transport længe, og det ville overgå rammerne for denne artikel.

Så lad os derfor kigge konkret på et transportfirma på Sjælland og se, hvad det kan være for en størrelse.

Vi starter i den store skala og sige, at det kan være et større logistikfirma, der har mange ansatte og udsender stort gods, der skal rundt til de store havne i verden og kommer vidt omkring over mange landegrænser.

Her kan man transportere med fly, hangarskib, godstog og meget andet, hvor man skal holde øje med mange udsendelser på samme tid.

Et transportfirma helt ned i det små

Men hvis man kigger på det i den mindre skala, så kan det jo også være et mindre firma, der arbejder med transport med få ansatte, og hvor man måske bare er den selv eller sammen med en anden ansat, der står for leveringen.

Det kan være i form af en kassevogn og måske bare at udbringe nogle kasser eller mindre. Så kan man jo næsten kalde et flyttefirma for et transportfirma!

Således kan man jo også sige, at hvis man har et pizzabud, der sørger for levering, så er der jo også noget transport inkluderet i denne service, selvom det ikke er deres hovedopgave.

Der findes også mange cykelbude derude, der arbejder sammen med andre firmaer eller bare fungerer som freelance-hjælpere.

Det er jo så også en form for transportfirma, selvom det nok ikke er den klassiske opfattelse af et transportfirma, man lige ser for sig.

Flere Nyheder