Find det rette gyngestativ til haven

19 august 2020
Astrid Pedersen

Vi har stort set alle prøvet det – at gynge. Langt de fleste mennesker har i løbet af deres barndom tilbragt tid på en legeplads hvor et gyngestativ nærmest altid er fast inventar sammen med vippe, sandkasse og rutsjebane. Det er sjovt at gynge, og det kan hurtigt komme til at kilde i maven når man når toppen og begynder at bevæge sig baglæns.

Dit barn vil således elske at have et gyngestativ hjemme i haven – og du vil kunne få timer til at gå med at skubbe barnet mens det gynger frem og tilbage. Efter nogle år vil barnet lære selv at sætte gyngen i bevægelse. En gynge er således med til at styrke barnets koordination og balance. Og med et gyngestativ i egen have slipper du for at skulle på legepladsen hver gang ungerne skal have en gyngetur.

Hvilket gyngestativ skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge et gyngestativ til din have er der rigtig mange muligheder at vælge imellem. Du skal for eksempel først tage stilling til om du ønsker et gyngestativ i metal eller træ. Der er fordele og ulemper ved begge modeller, og det er helt op til dit eget temperament og æstetiske sans.

Dernæst skal du vælge om dit nye gyngestativ skal være forsynet med blot en enkelt gynge eller om dit barn skal kunne gynge side om side med venner eller søskende. Du kan vælge mellem enkelt gynger og dobbelt gynger – og vælger du et gyngestativ i en god størrelse kan du selv sammensætte det efter behag.

Gyng gang – sæt i gang!

Et godt sted at starte når du leder efter et gyngestativ til din have er ude-leg.dk. I den online shop finder du et stort og varieret udvalg af gyngestativer i flere størrelser og udformninger – se dem alle på ude-leg.dk

Flere Nyheder