Find din lokale maler, når boligen skal renoveres

03 oktober 2020
Astrid Pedersen

Trænger boligens lofter og vægge – og måske det indvendige træværk så som paneler, dørkarme, vinduesrammer og så videre – til en kærlig hånd? Så bør du få fat på din lokale maler. Malerarbejde kan nemlig være utroligt hårdt, og er som oftest en del mere tidskrævende end du måske går rundt og tror.

Mange bolig ejere vælger selv at male boligen – og flere knækker halsen på projektet. Hvad mange overser er at vel udført malerarbejde indeholder meget andet og mere end blot påføring af maling på lofter, vægge og træværk. Du skal først og fremmeste dække alle de ting af som ikke skal males, for at undgå maling stænk. Det drejer sig om gulve og møbler, som skal dækkes af med henholdsvis pap og plast.

Du skal dække alt det indvendige træværk samt stik kontakter af når du maler vægge og lofter. Du skal forberede alle overflader på maling. Pudset på væggene samt paneler, dørkarme og vinduesrammer skal slibes og primes hvis malingen skal kunne binde ordentligt. Og sidder der gammelt væv eller tapet på væggene skal dette først tages ned – en opgave som i sig selv sagtens kan lægge beslag på en hel dag per rum for den uøvede gør det selv mand.

Hyr en dygtig maler – det betaler sig

Viser det sig ydermere at pudset som gemmer sig under tapet er i dårlig forfatning kan det blive nødvendigt at pudse væggen op på ny – eventuelt med en såkaldt fuldspartling med indfarvet spartel masse som alternativ til traditionel maling af væg. Her er det en kæmpe fordel at have stor ekspertise og et professionelt håndelag. Og det har en faglært maler.

Leder du efter en dygtig maler i nærheden af din bopæl kan du finde ham eller hende hos din lokale afdeling af Malerkanonen. Læs mere på malerkanonen.dk

Flere Nyheder