Gulvslibning – når trægulvet skal skinne på ny

29 juni 2020
Astrid Pedersen

Er dit trægulv plettet, skrammet og skjoldet? Så bør du overveje at forkæle det med en gulvslibning.

Hvad er en gulvslibning?

En gulvslibning er en forholdsvis mild gulv behandling ved hvilken den øverste del af et trægulv fjernes med sandpapir. Dette sandpapir er monteret på slibe maskinens sliberondel som roterer i det horisontale plan.

Når maskinen føres hen over trægulvet vil det øverste lag på skånsom, dog effektiv, vis slibes af. Der slibes højst 1 – 2 millimeter af træværkets overflade, hvilket er fuldt tilstrækkeligt når det blot handler om at fjerne skønhedspletter fra et ellers sundt og intakt trægulv.

Alt hvad der hedder pletter fra spildte væsker, slidspor fra nedtrådt støv og snavs, gullige plamager fra solfalming samt andre misfarvninger stikker nemlig sjældent dybere end bemeldte par millimeter. Det samme gælder for splinter, ridser og skrammer. Dette betyder at trægulvet ved en gulvafslibning kan vinde rigtig meget. Træværket vil blive langt mere ensartet i sit udtryk, og det nye lag af træ vil fremstå flere toner lysere end før.

Efter selv gulvafslibningen vil træværket være parat til at modtage en efterbehandling, som har til formål at beskytte gulvet og få det til at fremstå smukt og karakterfyldt. En olie behandling vil eksempelvis gøre gulvets naturlige tone dybere, og fremhæve dets naturlige karakteristika og unikke features. Og med en sæbe behandling kan du ydermere lysne gulvet flere toner samt tilføje det en silkemat overflade med et smukt og nærmest overnaturligt hvidligt skær.

Hvem kan udføre en gulvslibning?

Hvis du leder efter en gulvsliber, som kan forestå afslibning af gulve samt efterbehandling af disse i din bolig, kan du med fordel tjekke DBF Gulvservice. DBF Gulvservice har mange års erfaring inden for faget og kan garantere dig det optimale resultat. Læs mere, og bestil dit tilbud på en professionelt udført gulvslibning, på gulvafslibning-priser.dk

Flere Nyheder