Kan man tage indbyggede postkasser ud?

26 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Det kan nok næppe overraske så mange, at hvis man har at gøre med indbyggede postkasser, så vil de være lidt mere svære end andre postkasser at få ud igen – men det er ikke umuligt!

Det er jo ikke så svært, hvis man har at gøre med en mere “klassisk” postkasse, der står på en pind i jorden: så er det jo bare lige at trække denne op, og så er den væk.

Med indbyggede postkasser er de jo som regel muret ind i væggen eller sat sammen med andre, hvilket man blandt andet ser, når man har at gøre med lejlighedkomplekser eller lignende, hvor man har en opgang eller område med mange beboere.

Her vælger man som regel de samme typer af postkasser, så man ikke skal have problemer med forskellige postkasser. Den slags vedtager man ofte ved beboermøder eller bestyrelsesmøder, hvor det bliver et krav, at man skal acceptere den slags postkasser og ikke bruger andre.

Man sparer så også plads ved ikke at skulle have dem fritstående, om det så er udenfor lejlighederne, eller man har dem i en opgang, hvor de fylder på et stativ.

Når de er indbyggede i væggen, så fylder de mindre, og man har bedre plads til at bevæge sig omkring, og så er det også lettere for postbuddet at komme til postkasserne, når de er sat så tæt sammen – så længe vedkommende husker at kende forskel på dem via navnene på dem.

Er de også inde i bygningen, så kan andre eksistenser, der ikke skal have adgang til dem, komme til dem.

Men siden det er en stor opgave at låse disse postkasser ind i væggene, så kræver det også en del at få dem ud, men det kan skam gøres med det rette værktøj.

Dog vil det nok tage lidt tid, og der skal jo nok være en god grund til, at man tager dem ud, hvilket kunne være ved udskiftning af dem.

Flere Nyheder