Lær at skelne mellem angst og stress symptomer

Lær at skelne mellem angst og stress symptomer

stress symptomer 0 Comments

Hvis du er nervøs for, om du skulle have oparbejdet et kronisk stress syndrom, bør du først og fremmest lære at lytte til din krop. Din krop vil ved hjælp af sine signaler kunne fortælle dig om du har stress.

Omvendt er det meget risikabelt at ignorere disse signaler, da stress er en farlig tilstand, når den går hen og bliver kronisk. Du kan forårsage uoprettelig skade på din krop og på dine kognitive funktioner, hvis du negligerer stress over en længere periode.

Stress reaktionen er i sig selv ikke farlig – den er sådan set designet til at kunne redde os ud af farlige situationer. Kroppen sættes i allerhøjeste alarm beredskab, og gøres klar til enten at flygte eller at kæmpe. Men samtidig siger det sig selv, at kroppen ikke har godt af at være i højt beredskab konstant. Lige som vi heller ikke kører i højeste gear på alle strækninger, vil kroppen og sindet have behov for at koble ud. Dette sker bare ikke, så længe vi ikke lytter til – og retter os efter – kroppens signaler.

Hvordan kan jeg lære at genkende stress symptomer?

Du bør være opmærksom på følgende symptomer, som kan indikere stress: Søvnløshed som følge af tankemylder og bekymringer ved sengetid, pludselige anfald af hjertebanken og åndenød, høj puls og blodtryk samt uforklarlige og vedvarende smerter og spændinger i kroppen.

Stress vil også ofte manifestere sig ved tilbage vendende følelser af desorientering og svimmelhed – mange stress ramte beretter om en følelse af uvirkelighed, ofte ledsaget af momentane hukommelses svigt og koncentrations besvær.

Når du mærker disse symptomer over en periode, bør du opsøge en fagperson – gerne en specialist i angst og stress. Det kan nemlig lige så vel være, at du lider af angst. Og så er det en anden type behandling som skal til.

Læs mere om stress og angst behandling på angstekspert.dk