Miljøvenlig varme i dit hjem med en varmepumpe

Miljøvenlig varme i dit hjem med en varmepumpe

varmepumpe 0 Comments

Er din varmeregning urimeligt høj år efter år? Så er det nok fordi dit varmeanlæg trænger til en udskiftning. Hvis du anvender elradiatorer til at varme dit hus op, vil din varmeregning afhænge af priserne på el og så selvfølgelig de mange grønne afgifter, som er blevet pålagt denne i løbet af de seneste år. Og er du i besiddelse af et gammelt fyr, vil du opleve, at du med årene kommer til at betale mere og mere for reparation, rensning og vedligeholdelse af fyret, uden at få en højere ydelse for pengene.

Skift til en varmepumpe, og spar penge på din varmeregning

I begge tilfælde er det værd at overveje, om det var på tide at skifte til en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Begge typer varmepumpe repræsenterer en stor besparelse i form af højere energi effektivitet. Og uanset hvilken type varmepumpe, du vælger, vil du gøre miljøet og klimaet en enorm tjeneste.

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

Bor du i et hus, som er opvarmet ved hjælp af et vandbaseret varmefordelings system med vandradiatorer og et rørnet til gulvvarme, vil du umiddelbare have størst fordel af at vælge en luft til vand varmepumpe. Denne type varmepumpe varmer alt vandet i huset op, såvel cirkulationsvand til radiatorer og gulvvarme som forbrugsvand, det vil sige det vand, som du bruger til at bade og vaske op i.

Er dit hus derimod opvarmet med gammeldags elradiatorer, kan du med fordel vælge en luft til luft varmepumpe, som på effektiv vis varmer luften i rummet op, og samtidig renser den for partikler og mikroorganismer gennem et luftfilter. Din luft til luft varmepumpe kan tilmed bruges som air condition anlæg om sommeren, når du har brug for at køle hjemmet ned.

Du kan blive klogere på, hvilken varmepumpe, som passer til dine behov, på billigventilation.dk