Sådan sikrer du, at din ventilation ikke går i stykker

30 september 2021
Steffen Hansen
image

Hvis du har ventilation af en art i dit hjem, så skal du huske at holde det godt ved lige. Ellers kan du risikere, at det på sigt går i stykker og du skal betale dyre domme for at få det fikset. I dette indlæg vil vi give dig gode tips til, hvordan du vedligeholder dit ventilationssystem. Læs med her.

1. Simpel rengøring

Hvis du har et ventilationssystem, der er nemt at komme ind til, så kan du rengøre det på simpel vis. Det kræver ikke meget af dig. Du kan enten vaske området af med en klud eller tage fat i støvsugeren og fjerne støv eller andet snavs. Hvis du har en luftrenser stående på gulvet, så kan du hurtigt sikre, at den ikke står og er helt støvet til ved at støvsuge rundt om den. 

2. Udskiftning af filter

Hvis du har en ventilator af en slags eller et andet system, så er der højst sandsynligt et filter i den. Dette filter skal naturligvis udskiftes et par gange om året (man anbefaler 2 -4 gange årligt). Din maskine vil minde dig om, at du skal have udskiftet dine filtre. Du må ikke glemme at gøre det, da det kan føre til forringelse af din maskine og koste dig mange penge i elregning. Man snakker tit om, hvorvidt du kan støvsuge dine filtre rene. Det er der splittede meninger om, men det er nok mest sikkert, at du udskifter dem helt i sidste ende. 

billigfilter.dk kan du finde alle slags filtre, der passer lige præcis til din maskine. 

3. Få professionelt hjem

Hvis du har et større ventilationssystem, som er i loftet eller i et industrikøkken, så kan det være du skal tilkalde efter hjælp ved udskiftning af filtre ved disse. I de større systemer kan der være funktioner og tekniske ting, der gør at den fagperson skal varetage opgaven. Du kan finde firmaer, der kan hjælpe med større ventilationer ved at bruge Google eller forhøre dig blandt dit netværk. 

Flere Nyheder